Вести
02.06.2010

«Отворени дан» у Врању


Акција “Отворени дан” одржана је данас у касарни “Први пешадијски пук Књаза Милоша Великог” у Врању. И ове године гарнизон Врање је био један од најпосећенијих гарнизона у Војсци Србије.

Интересовање грађана Врања, пре свега деце, ученика средњих и основних школа да се сретну са војницима, упркос облачном времену, било је велико, па се у касарни окупило прекошест хиљада грађана Врања и околине.

Посетиоци су могли да виде све врсте наоружања 4. бригаде Копнене војске којом командује бригадни генерал Милосав Симовић. За ученике основних школа најатрактивнија је била вежба у којој је извршен напад на тенкове. Према сценарију вежбе  тенкови су прешли преко моста који су тенкисти сами направили и онда ватром одговорили на напад. Интересантна је била и радна тачка у којој је један ешалон војника и старешина отпевао војничку корачницу “Марш на Дрину”.

Грађани су обишли Спомен-собу 4. бригаде КоВ, коју је за годину и по дана обишло преко петнаест хиљада људи, међу којима је била већина ученика врањских основних школа и преко 30 страних војних делегација.

Велико интересовање окупљених било је и за приказ борбене и неборбене технике. За посетиоце касарне изведена је “мини парада”. Најмлађима, деци предшколске установе “Наше дете” најзанимљивије је било да се сликају са војним немачким овчаром који је показао како савлађује препреке. Плесним играма «Отворени дан» је обогатила плесна група “Феникс” из Врања.

 
Email