Вести
12.01.2012

Генерал Диковић обишао управе за оперативне послове и логистику


Генерал Диковић обишао управе за оперативне послове и логистикуНачелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић данас је обишао Управу за оперативне послове и Управу за логистику Генералштаба Војске Србије.

Обилазак је почео у београдској касарни „Бањица-2“ у којој се налази Управа за оперативне послове. Заступник начелника ове управе пуковник Стојан Батинић реферисао је генералу Диковићу о надлежностима и задацима управе којом руководи.

Обраћајући се припадницима Управе за оперативне послове, начелник Генералштаба истакао је да ова управа представља један од главних стубова Генералштаба. „Ви отварате путеве, начин на који размишљате одређује функционисање јединица Војске Србије“, рекао је генерал Диковић.

О организационој структури, задацима и резултатима рада Управе за логистику, генералу Диковићу реферисао је начелник Управе за логистику генерал-мајор Данко Јовановић. Реферисање је одржано у Команди Централне логистичке базе, највеће логистичке јединице у Војсци Србије. Том приликом, генерал Јовановић оценио је да „нема развоја Војске Србије без даљег развоја логистике“, као и да ће логистика успешно подржати функцију командивања.

Генерал Диковић обишао управе за оперативне послове и логистикуНачелник Генералштаба, обраћајући се присутним старешинама, истакао је да „добро конципирана логистичка подршка чува снаге и ресурсе војске, командовању пружа могућност да покаже своју вештину, а јединици да изврши задатке“.

Генерал Диковић обишао је и јединице Централне логистичке базе у касарни „Кнежевац“ у Раковици.

У току обиласка две веома значајне организацијске јединице Генералштаба Војске Србије, генерал Диковић сагледао је степен реализације задатака, планове за наредни период, проблеме са којима се управе сусрећу у раду и услове за рад њихових припадника.

Email