Вести | Спорт у Војсци
18.04.2015

Велики успех наших припадника на 28. Београдском маратону


Припадници Министарства одбране и Војске Србије остварили су данас запажене резултате на 28. Београдском маратону. Највећи успех остварен је у маратонској трци где је у женској конкуренцији, на званичном Првенству Србије, шампионску титулу однела професионални војник Мариана Чегар-Лукић. Мариана је припадник спортског вода Војне академије и стазу дугу 42,195 километара истрчала је после само 10 месеци од порођаја.У мушкој конкуренцији трећепласирани на Првенству Србије у маратону био је потпуковник Ненад Милосављевић из Управе за обуку и доктрину (Ј-7) Генералштаба, четвртопласирани је капетан Блажо Максимовић из РВ и ПВО, док је петопласирани на државном првенству професионални војник Мирослав Марковић из Команде за обуку.

У полумаратонској стази деби су имали државни секретар Зоран Ђорђевић и директор Инспектората одбране генерал-мајор Горан Радовановић.

На 28. Београдском маратону учествовало је 4484 такмичара и такмичарки из 40 земаља, међу којима и више од 150 припадника Министарства одбране и Војске Србије.У најтежој дисциплини, маратону на 42,195 км наступило је седморо, док је полумаратонску стазу од 21,1 км успешно истрчало 150 припадника Министарства одбране и Војске Србије.

Најбољи у маратонској трци били су Санг Силас Кипнгетич из Кеније, у мушкој конкуренцији и Адунга Абебу Гелан из Етиопије међу женама, док су у полумаратону победници такмичари из Србије, Велимир Бојовић и Ана Суботић.

Помоћ организацији 28. Београдског маратона пружило је 100 кадета Војне академије и 50 ученика Војне гимназије.

Email