Вести
19.11.2008

"ОТВОРЕНИ САТ" У 250. РАКЕТНОЈ БРИГАДИ ПВО


Поводом 24. новембра, Дана 250. ракетне бригаде ПВО, посленицима медија, данас су у команди на Бањици и у Зуцама, где је стациониран део састава, представљени капацитети и могућности те респектабилне јединице Противваздухопловне одбране Војске Србије. Током 46 година колико је прошло од оснивања прве артиљеријско-ракетне јединице у нас, ракеташи су стекли огромно искуство и доказали се на бројним вежбама, полигонима и стрелиштима, на вежбовним и бојним гађањима у земљи и иностранству. Током НАТО агресије, обарање авиона Ф-117, тзв. „невидљивог“, убраја се у чувеније подвиге припадника бригаде.

-Тежишни задатак 250. ракетне бригаде ПВО у миру је обука професионалног састава, односно официра, подофицира, професионалних војника и цивилних лица за обављање одговорних дужности у одбрани неба над Србијом. Резултати обуке и рада у овој јединици увек су оцењивани највишим оценама, а за константно висок ниво обучености и успехе постигнуте у протеклом периоду, измедју осталог, одликовани смо и Орденом народног хероја. У сарадњи са универзитетима, домаћим привредним организацијама и предузећима успели смо да покренемо и интензивирамо процес модернизације наших борбених система и средстава који иначе припадају другој технолошкој генерацији, чиме је достигнут висок степен оперативних способности бригаде и Војске у целини - рекао је командант јединице пуковник др Миодраг Гордић.

Током акције представљања јединице и сусрета с новинарима, иначе назване „Отворени сат“, истакнуто је да 250. ракетна бригада нуди више од 170 радних места, посебно онима који су љубитељи ваздухоплова и ракета или су активни као радиоаматери и авио моделари. Будућим професионалним војницима, младићима и девојкама заинтересованим за усавршавање у специјалностима противваздухопловне одбране, та јединица нуди могућност сталног запослења и, зависно од показаног интересовања и способности, напредовање до подофицирских и официрских чинова.

Акција „Отворени сат“ у 250. ракетној бригади изведена је у понедељак у Нишу, а у петак 21. новембра биће одржана у Новом Саду.

Email