Вести
01.04.2011

Примопредаја дужности команданта 3. бригаде Копнене војске


Данас је нишкој касарни „Књаз Миахило“ одржана свечаност на којој је бригадни генерал Чедомир Бранковић предао дужност команданта 3. бригаде Копнене војске пуковнику Желимиру Глишовићу.

Свечаности су присуствовали командант Копнене војске генерал-потпуковник Љубиша Диковић, команданти бригада и батаљона Копнене војске, начелник Топличког управног округа Срђан Јордачијевић, председници нишких општина и општина Гаџин Хан, Сврљиг и Медвеђа, предстваници Српске православне цркве, борачких организација и бројни други гости.

У свом говору, генерал-потпуковник Љубиша Диковић истакао је да се завршила професионална каријера бригадног генерала Чедомира Бранковића, једног од најбољих команданата Копнене војске, за време чијег командовања је 3. бригада постигла запажене резултате у изградњи оперативних способности.

Он је генералу Бранковићу одао признање за све што је урадио за 3. бригаду, Копнену војску и Војску Србије у целини, и пожелео му срећан одлазак у пензију. Пуковнику Желимиру Глишовићу, досадашњем заменику команданта 3. бригаде, честитао је постављење на дужност команданта Бригаде и изразио уверење да има потенцијал да успешно одговори овој тешкој дужности.

На крају свечаности, јединице су извеле свечани дефиле.
Email