Вести
12.07.2012

Обележен Дан Друге бригаде


Обележен Дан Друге бригадеУ краљевачкој касарни „Рибница“ данас је свечано обележен Дан Друге бригаде Копнене војске, који се обележава у знак сећања на Бој на Карановцу.

Свечаном догађају присуствовали су командант Копнене војске генерал-мајор Милан Мојсиловић, представници Војске Србије, локалне самоуправе, појединци из јавног и политичког живота и верских заједница овога краја.

Честитајући празник пуковнику Милићу Станићу, команданту Друге бригаде и домаћину свечаности, и свим припадницима Друге бригаде, генерал Мојсиловић посебно је споменуо припаднике ове јединице који се налазе на извршавању задатака у Копненој зони безбедности и широм територије Републике Србије.

– У периоду између два празника ви сте постигли значајне резултате, не само само у изградњи оперативних способности ваше јединице, него сте дали допринос целокупном Обележен Дан Друге бригадевиду Војске Србије - Копненој војсци, која је тренутно ангажована у више мисија од великог значаја у остварењу циљева који су нам постављени, истакао је, између осталог, генерал Мојсиловић.

По његовим речима, оно што нас очекује у периоду пред нама је даља изградња оперативних способности која ће бити подржана одговарајућим опремањем.

– Приоритети су усмерени ка пешадијским, инжињеријским и специјалним  јединицама и, без обзира на економске тешкоће, наши планови се реализују онако како су замишљени и лично очекујем побољшање у наредном периоду, рекао је командант Копнене војске, који је потврдио да од Друге бригаде очекује да и у сложеним условима, одговорним односом према постављеним задацима, и рационалним трошењем додељених средстава, остваре постављене циљеве и очувају безбедност и стабилност у овом делу наше земље.

Обележен Дан Друге бригадеКомандант Друге бригаде пуковник Милић Станић, захваљујући на честиткама, рекао је да је ова јединица данас савремено организована, модерно опремљена и потпуно професионализована, те да је способна да изврши све задатке које проистичу из мисија Војске Србије.

– Посебно запажене резултате остварили смо у реализацији задатака из треће мисије Војске, током зиме, када је више од шездесет дана инжињеријска јединица Бригаде била ангажована на рашчишћавању путева у околним општинама, а учествовали смо и у гашењу пожара, док смо, традиционално, у сарадњи са локалним структурама,  наставили активности и на пробијања локалних путева, истакао је пуковник Станић, и додао да резултати обавезују да се у наредном периоду ради још боље и успешније.

Обележен Дан Друге бригадеПосле обраћања, присутни су поздравили свечани дефиле јединица Друге бригаде, уз приказ опремљености и тактичко-технички збор наоружања, опреме и технике, којом располаже ова јединица Војске Србије. Културни део програма приредио је КУД „Абрашевић“ из Краљева.

Поводом Дана Друге бригаде, плакета за најбољу јединицу додељена је Тенковској чети 26. тенковског батаљона, а награђени су и најбољи појединци, који су се посебно истакли у периоду између две свечаности.

Дан Друге бригаде, припадницима ове јединице честитали су министар одбране Драган Шутановац и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић.
Email