Вести
15.01.2009

АКЦИЈА САЂЕЊА НОВОГОДИШЊИХ ЈЕЛКИ


Припадници 64. логистичког батаљона Војске Србије подржали су акцију "Јелке зову у помоћ!" коју је јуче реализовао Еколошки центар Вратимо лепоту рекама.

 Министар заштите животне средине и просторног планирања Оливер Дулић је током акције сађења новогодишњих јелки у звездарској шуми новинарима рекао да је то једна од првих у оквиру акције "Очистимо Србију", као и да ће свака наредна имати своју тему, попут управљања отпадом, о амбалажи и амбалажном отпаду и друго. Дулић је рекао и да сви људи који купују јелке за новогодишње празнике морају касније да брину о њиховом сађењу.

"Ово је једна лепа акција, која је важна због подизања свести и учења деце да чувају своју околину", истакао је министар пошто је са децом из хора "Чаролија" посадио првих неколико стабала.

Дечји хор је пре почетка акције отпевао неколико песама, своју тачку имала су и деца карате клуба "Нипон", а после симболичног сађења јелки присутни су се окрепили чајем који су припремили припадници 64. логистичког батаљона Војске Србије. Акцију су подржали и Градски секретаријат за заштиту животне средине, МЕНСА Србије и Јавно-комунално предузеће "Зеленило".

Email