Вести
06.06.2012

Посета НАТО мобилног тима Ваздухопловству


Посета НАТО мобилног тима Ваздухопловству Осмочлани НАТО мобилни тим из Измира, предвођен потпуковником Исусом Гарсијом, ове недеље борави у посети Ваздухопловству и противваздухопловној одбрани (ВиПВО).

Реч је о другој званичној делегацији из Измира и уједно другом доласку експерата Алијансе од како је Србија постала чланица Партнерства за мир.

Циљ посете јесу разговори о практичним активностима везаним за достизање дефинисаних циљева Партнерства у области ваздухопловства и разменa искустава.

Данас и сутра чланови тима Алијансе представиће промене које у наредном периоду предстоје  НАТО-у и обрадити питања везана за транспортну авијацију, саобраћај у ваздушном простору, комуникацију, подршку у вези са летењем и учешћем у међународним операцијама.

Посета НАТО мобилног тима Ваздухопловству Резултати и искуства током семинара биће имплементирани у складу са променама које предстоје нашем ваздухопловству.

На семинару ће учествовати тридесетак припадника ВиПВО. Осим њих, семинару присуствују и представници НАТО канцеларије за везу - заменик шефа мисије пуковник Николас Саридакис и потпуковник Мартин Којадин.

У оквиру петодневне посете делегација из Измира обишла је 204. ваздухопловну бригаду, контролни торањ и симулатор лета на аеродрому Батајница.

Email