Вести
27.01.2016

Предавање заменика председавајућег Војном комитету НАТО


Заменик председавајућег Војном комитету НАТО генерал-потпуковник Марк Шислер, у овиру званичне посте нашој земљи, одржао је данас предавање припадницима Министарства одбране и Војске Србије. Предавању у просторијама Центра за мировне операције присуствовали су и заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Славољуб Јанићијевић и заменик команданта Команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић.

 

Говорећи о савременим безбедносним изазовима, генерал Шислер се осврнуо на актуелне догађаје који обележили годину за нама, објашњавајући њихов шири контекст и последице. Он је, такође, говорио о новим облицима ратова, који су оставили у сенци конвенционални начин ратовања, истичући да то битно утиче на перцепцију оружаних сукоба данашњице. Током излагања, генерал Шислер се осврнуо на активности Исламске државе и актуелну ситуацију на Блиском истоку, као на последице које нестабилности у том делу света имају на глобалном нивоу. Анализирајући изазове мигрантске кризе, генерал Шислер је говорио о Републици Србији у контексту транзитне земље  на том путу, износећи процену да та криза и даље не јењава.

 

Завршни део предавања генерала Шислера био је резервисан за питања и разговор са припадницима Министарства одбране и Војске Србије.

Email