Вести
08.06.2009

Пети интернационални курс из области помоћи и заштите од хемијског оружја


Данас је у Центру за усавршавање кадрова АБХ одбране Војске Србије у Крушевцу почео пети међународни курс из области заштите од хемијског оружја, који похађа 18 полазника из 17 земаља света. Курс ће се реализовати у периоду од 08. до 12. јуна и представља још једну потврду успешне сарадње Организације за забрану хемијског оружја (OPCW) и Војске Србије (ВС) у имплементацији Конвенције о забрани хемијског оружја.

Министарство одбране и Војска Србије и Организација за забрану хемијског оружја Уједињених нација заједнички организују курс, док је носилац извођења комплетне обуке Центар за усавршавање кадрова АБХ одбране у Крушевцу. Обука се у целини изводи на енглеском језику, а предавачи су официри ЦУК АБХО, Центра за контролу тровања ВМА, Војнотехничког института (ВТИ) и 246. батаљона АБХ одбране.

Свечаном отварању курса присуствовали су представник Техничког скретаријата OPCW Жељко Јеркић, амбасадор МСП Братислав Ђорђевић, начелник штаба команде за обуку пуковник Млађен Нишевић и командант Центра за усавршавање кадрова АБХО пуковник Слободан Савић.

 
Email