Вести
18.11.2010

У Крушевцу отворен Регионални центар за учење енглеског језика


У Центру за усавршавање кадрова АБХО у Крушевцу данас је свечано отворен Регионални центар за самостално учење енглеског језика. Кабинет је опремљен савременом информатичком и мултимедијалном опремом и донацију су, кроз програм ПЕЛТ, обезбедиле Холандија, Шведска, Норвешка, Данска и Британски савет.

Отварању центра у касарни „Цар Лазар“ присутвовали су, поред команде ЦУК АБХО и: заступник помоћника министра одбране за људске ресурсе, бригадни генерал Слађан Ђорђевић, начелник Управе за обуку и доктрину Ј-7 Генералштаба, генерал-мајор Петар Ћорнаков као и представници амбасада земаља донатора и чланови Британског савета.

Бригадни генерал Слађан Ђорђевић нагласио је значај учења енглеског језика у контексту подизања укупних оперативних способности Војске Србије као и посвећености читавог система одбране завршетку професионализације и повећању броја учесника у операцијама подршке миру ван граница наше земље.

- Агенција за међународну језичку координацију и експерата за војни енглески језик у оквиру пројекта „Енглески језик у операцијама подршке миру“ оценила је програм ПЕЛТ као један од најуспешнијих у региону, па с правом можемо рећи да је то резултат наших заједничких напора – МО и земаља партнера – рекао је генерал Ђорђевић.

Изасланик одбране Краљевине Холандије, потпуковник Бен Стејнбах, обраћајући се у име земаља донатора, истакао је значај учења енглеског језика као предуслова међународне војне сарадње, а нарочито интензивног укључивања Србије у програм Партнерство за мир. Он је том приликом позитивно оценио и недавну изјаву министра одбране Драгана Шутановца о укључивању Војске Србије у мировне операције под окриљем Европске уније.

Генерал Ћорнаков и потпуковник Стејнбах, пресецањем врпце свечано су означили почетак рада новог Центра за самостално учење енглеског језика.

Посету Крушевцу, гости из земаља донатора, наставили су обиласком капацитета Центра за усавршавање кадрова АБХО и знаменитостима тог града.

 

Email