Вести
20.09.2011

Обележавање Дана службе телекомуникација


Припадници 21. батаљона везе данас су у нишкој касарни „Књаз Михаило“ свечано обележили 20. септембар - Дан службе телекомуникација.

Свечаности су присуствовали командант Треће бригаде Копнене војске пуковник Желимир Глишовић, начелник Одељења за телекомуникације и информатику Команде Копнене војске потпуковник Раде Вујић, представници јединица из нишког гарнизона и други гости.

Командант 21. батаљона везе мајор Станиша Ђикић је у свом говору нагласио да предстојећи период представља време нових изазова, опремања савременим телекомуникационим системима и обучавања за рад на њима, те да ће служба телекомуникације и даље бити ослонац система командовања Војске Србије.

Поводом празника први вод треће чете, којим командује капетан Урош Бабић, проглашен је за најбољи вод у 21. батаљону везе, а заставник Здравко Иванковић предводи најбоље одељење. За најбољег подофицира изабран је старији водник Дејан Денић, док је титула најбољег професионалног војника припала десетару Дејану Јовановићу.

Дан службе телекомуникација обележен је пригодним свечаностима и у Центру за обуку везе, информатике и електронских дејстава Команде за обуку и 210. батаљону везе Ваздухопловства и ПВО.

У Центру за обуку везе, информатике и електронских дејстава Команде за обуку у Горњем Милановцу одржана  је војна свечаност на којој су свечано испраћени прекомандовани и пензионисани припадници јединице.

Припадницима Центра који су у претходном периоду показали најбоље резултате у раду додељене су стимулативне мере.

У оквиру обележавања Дана службе телекомуникација, у организацији Центра за обуку везе, информатике и електронских дејстава одржан је и концерт уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ у сали Културног центра у Горњем Милановцу.

Email