Вести
15.05.2009

КУРС ЗА ОСПОСОБЉАВАЊЕ РЕФЕРЕНАТА ЗА КОНТРОЛЕ


Данас је у Генералштабу Војске Србије завршен петодневни курс за оспособљавање референата за контроле. На курсу који  је организовала Управа за оперативне послове ГШ ВС, тридесет официра надоградило је своју оспособљеност за планирање, организовање и извршење контрола у командама, јединицама и установама Војске Србије.

Начелник Управе за оперативне послове ГШ ВС, генерал-мајор Драган Колунџија,  оценио је да курс има велики значај за боље сагледавање контролне функције у Војсци. Током курса обрађене су теме као што је израда запажања и предлога за отклањање установљених пропуста и слабости, израда оцена са контроле и праћење рокова за реализацију постављених задатака.

Полазници курса разматрали су поступке извршења контрола који треба да доведу до унапређења система контроле, притом се држећи параметара и Правила о контролама у ВС. Поред теоретског дела курс је садржао и практичан приказ контроле из надлежности организацијских целина Генералштаба, што је спроведено у Гарди и 250. ракетној бригади ПВО.  

 
Email