Вести
25.04.2010

АКЦИЈА „ОТВОРЕНИ ДАН“ У КРУШЕВЦУ И ЈАКОВУ


У крушевачкој касарни „Цар Лазар“, 24. априла, одржана је промотивна акција Војске Србије „Отворени дан“. Припадници Центра за обуку логистике, Шестог центра за обуку, Центра за усавршавање кадрова АБХО и 246.батаљона АБХО припремили су приказе садржаја обуке, наоружања и војне опреме, за више од хиљаду својих суграђана.

Грађани Крушевца могли су да виде савремена средства АБХО, комплет за бушење бунара, демонстрацију прве помоћи, деконтаминацију возила и друге занимљиве активности.

Највећу пажњу привукли су атрактивна вожња мотоциклима, демонстрација обучености службених паса за откривање наркотика и експлозива и вежба противпожарне екипе.

Акција „Отворени дан“ одржана је истог дана и у касарни „Мајор Милан Тепић“ у Јакову. Припадници Трећег центра за обуку приказали су својим гостима наоружање и војну опрему, атрактивне садржаје обуке и просторије за живот и рад војника.

Акцију је посетило више од шест стотина грађана, међу којима је највеће интересовање владало за приказе физичке оспособљености припадника Војске Србије и наоружања које поседује Трећи центар за обуку.

Email