Вести
11.04.2012

„Отворени дан“ у Новом Пазару


„Отворени дан“ у Новом ПазаруПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ

У касарни „Рифат Бурџевић-Тршo“ у Новом Пазару данас је одржана манифестација „Отворени дан“ у организацији 28. механизованог батаљона 2. бригаде Копнене војске.

Посетиоци су имали прилику да виде неке од свакодневних активности војника смештених у овој касарни, али и војника распоређених у осталим јединицама Војске, као и да погледају наоружање изложено на тактичко-техничком збору.

Грађанима Новог Пазара и околине домаћини су били потпуковник Ђорђе Белић, командант 28. моторизованог батаљона, и „Отворени дан“ у Новом Пазарупуковник Милић Станић, командант 2. бригаде. „Отвореном дану“ присуствовали су и представници локалних власти и верских заједница.

Према речима потпуковника Белића, циљ акције реализоване у Новом Пазару јесте афирмација припадника Војске.

-Приказом опреме и наоружања, атрактивним садржајем тактичке обуке и приказом физичке оспособљености, настојимо да приближимо позив којим се моје колеге и ја бавимо у Војсци Србије, истакао је Белић, подсетивши да се Дан Војске Србије од ове године обележава 23. априла у знак сећања на дан када је 1815. године почео Други српски устанак.

„Отворени дан“ у Новом ПазаруПуковник Станић нагласио је да је манифестација „Отворени дан“ резултат жеље и интересовања грађана Србије да се упознају са радом реформисане Војске Србије.

  -Наша је обавеза да покажемо да је Војска спремна да се супротстави свим безбедносним изазовима и извршава додељене мисије и задатке. Искуства са ових манифестација показала су да грађани Србије воле своју војску, да имају поверења у њу и да цене посао који она обавља, рекао је Станић изразивши задовољство великим бројем деце и младих који су посетили данашњи „Отворени дан“ у Новом Пазару.

Email