Вести
17.02.2010

АНАЛИЗА ОПЕРАТИВНИХ СПОСОБНОСТИ КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ


У команди Копнене војске одржана је анализа оперативних и функционалних способности Копнене војске. Циљ анализе, којом је руководио командант Копнене војске генерал-потпуковник Љубиша Диковић,  био је да се сагледа степен реализације задатака, идентификују проблеми и предложе мере за унапређење стања.  

Анализи су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић са члановима Колегијума, начелник Инспектората Министарства одбране, генерал-мајор Петар Радојчић, командант Ваздухопловства иПВО, бригадни генерал Ранко Живак, командант Команде за обуку генерал-мајор Александар Живковић и команданти бригада и самосталних батаљона Копнене војске.  

На анализи оперативних и функционалних способности Копнене војске за најбољи батаљон у Копненој војсци проглашен је 246.батаљон АБХО из Крушевца, док је признање за најбољу базу припало бази „Источни Мојстир“ из Друге бригаде Копнене војске. Епитет најбоље касарне понела је касарна „Књаз Михајло“ у Нишу, за најбољи војнички ресторан у Копненој војсци проглашен је ресторан у Бачкој Тополи, а најбоље санитетско одељење је у Врању, у саставу Четврте бригаде Копнене војске.  

Email