Вести | Цивилно-војна сарадња
04.10.2010

Припадници Треће бригаде помогли да школска година у селима општине Медвеђа почне на време


Када се обратио захтевом Министарству одбране Републике Србије за помоћ, председник општине Медвеђа господин Слободан Драшковић био је сигуран да ће школска година у основним школама у селима Трупале, Реткоцер и Доњи Бучумет почети на време. Једини предуслов да школска година почне по плану био је да се обезбеде потребне количину воде за несметан рад школа.

Припадници 3. бригаде Копнене Војске, који у том делу Копнене зоне безбедности извршавају своје задатке, показали су солидарност са становништвом, а посебно децом из планинских села, која су иначе насељена албанским становништвом, и извршили задатак на време. За разлику од њихових вршњака из урбанијих средина, за њих почетак школске године представља наставак дружења са вршњацима, јер због бројних обавеза и посла код куће, школа им је једино место где се осећају као деца и где могу да поделе радост детињства са својим другарима. 

На лицу места био је и заменик команданта 3. бригаде Копнене војске пуковник Желимир Глишовић, који се у личном контакту са представнцима школа уверио у њихову захвалност и поверење које пружају припадницима Војске.

 
Email