Вести
25.02.2009

Трећа годишња конференција изасланика одбране Републике Србије


Министар одбране Драган Шутановац данас је на Трећој годишњој конференцији изасланика одбране Републике Србије, одржаној у Дому гарде у Топчидеру, исцрпно информисао изасланике одбране о актуелној ситуацији у систему одбране по најважнијим питањима. Он је према сегментима и организационим целинама Министарства представио најважнија достигнућа и резултате у протеклих годину и по дана, као и планове и пројекте за наредни период.

Министар се посебно осврнуо на успешно успостављен систем цивилне контроле оружаних снага, процедуру доношења нових закона и подзаконских аката, реорганизацију Министарства одбране, опремање и инфраструктурне пројекте, као и питања са поља међународне војне сарадње.

У свом обраћању начелник Генералштаба ВС генерал-потпуковник Милоје Милетић представио је достигнути ниво реформи у Војсци Србије са акцентом на постепеној професионализацији. Он је том приликом истакао да војска данас, у односу на само пре две године, изгледа значајно другачије, али да постоји доста простора за напредак и модернизацију.

Циљ данашње конференције јесте анализа рада наших војних изасланстава у протеклој години, размена искустава међу војним аташеима, информисање изасланика одбране о питањима која су значајна за обављање њихове делатности као и давање смерница за рад у овој години. Изасланици одбране Републике Србије током петодневног боравка у земљи одржаће низ пленарних и појединачних састанака и консултација.

 

   

Email