Вести
17.08.2012

Завршетак Основног курса за подофицире


У касарни „НХ Стевица Јовановић“ у Панчеву данас је одржана свечаност поводом завршетка четвртог Основног курса за подофицире који је реализован у Центру за обуку и усавршавање подофицира.

Догађају су присуствовали начелник штаба Команде за обуку бригадни генерал Млађен Нишевић, начелник Управе за људске ресурсе пуковник Петар Бошковић, заменик команданта Центра мајор Саша Петковић, команданти центара Команде за обуку, главни подофицири, родбина и пријатељи.

Генерал Нишевић честитао је присутнима успешан завршетак курса у своје и у име команданта Команде за обуку бригадног генерала Душана Стојановића.

- Желим вам да у што краћем року будете унапређени у чин подофицира, да успешно обављате задатке, напредујете у служби и да кроз квалитет вашег рада завршите и остале потребне курсеве који су услов за напредовање у струци, поручио је генерал.

Мајор Петковић је истакао посебну част што стоји пред стројем војника који су успешно обавили задатак.

- Били сте и још увек сте можда најбољи професионални војници које Војска Србије има. Нека вам сазнање да ћете се изборити и успети да своју војничку каријеру од професионалног војника доведете до старешине, захваљујући само вашем раду, увек буде мотив више да стално напредујете, рекао је мајор Петковић.

На свечаности су проглашена и награђена прва три слушаоца у рангу, разводник Микица Мијалковић, десетар Вања Пауљевић и десетар Сашко Стевановић, а на крају су јединице извеле свечани дефиле.

Четврти Основни курс за подофицире реализован је од 27. фебруара до 10. августа у три модула. Свега 60 полазника завршило је курс, од којих и једна жена. Основни циљ курса је оспособљавање професионалних војника за извршавање индивидуалних и колективних задатака на почетку подофицирских дужности у јединицама Војске Србије.

Email