Вести | Спорт у Војсци
15.05.2009

ЛЕТЊЕ СПОРТСКО ПРВЕНСТВО КОМАНДЕ ЗА ОБУКУ


Од 11. до 15. маја, у Првом центру за обуку, у сомборској касарни “Аеродром”, одржано је Друго спортско првенство Команде за обуку које је, у присуству представника локалних власти, привреде, културних институција и спортских друштава регије, Сомбора и Апатина, и уз богат културно-уметнички програм, отворио заменик команданта Команде за обуку, бригадни генерал Миодраг Вукмировић.

Преко 500 спортиста из 11 такмичарских екипа: Горњи Милановац, Сомбор, Панчево, Јаково, Ваљево, Зајечар, Крушевац-1, Крушевац-2, Лесковац, Пожаревац и Батајница, у пет такмичарских дана ставило је на пробу своју снагу, издржљивост и умешност, борећи се у седам захтевних спортских дисциплина - стрељаштву, оријентирингу, војном вишебоју, атлетици, одбојци, малом фудбалу и џудоу.            

Спортисти су се надметали на више локација, од Фрушке горе где се такмичило у оријентирингу, до  спортских објеката у сомборској касарни и градовима Сомбору, Апатину и Врбасу. Након петодневних спортских борби и сумирања остварених резултата на победничко постоље у стрељаштву се ипред екипа Сомбора и Ваљева попела екипа Пожаревца, у оријентирингу су најбољу физичку припремљеност и обученост показали такмичари екипе Горњег Милановца док су на атлетским стазама доминирали атлетичари из екипе Батајнице.            

У појединачном пласману најзахтевније дисциплине, војном вишебоју, највише бодова је сакупио поручник Дубравко Марић из екипе домаћина иза кога су следили потпоручник Срђан Ђурић (Крушевац-2) и војник Огњен Кукић из екипе Панчева. У укупном пласману војног вишебоја прво место је освојила екипа Сомбора, друго Крушевац-1 и треће Панчево.      

Одбојкаши из екипе Панчева били су најуигранији, па су у трци за прво место елиминисали све противнике док се на победничко постоље у малом фудбалу попела екипа Сомбора. Велика борба се водила и на партеру, на коме су џудисти из екипе Ваљева, испред екипа Јакова и Сомбора, ипак имали највише успеха и спортске среће и заслужено освојили прво место.

За свеукупног победника Другог спортског првенства Команде за обуку проглашена је, по други пут за редом, екипа домаћина Првог центра из Сомбора чијем је представнику командант Команде за обуку, генерал-мајор Александар Живковић, предао победнички пехар, друго место у свеукупном пласману изборила је екипа Крушевац-1, а треће екипа Панчева.

Oрганизатор првенства, Команда за обуку, и домаћин, Команда Првог центра за обуку потрудили су се да сви заинтересовани, путем Дневног информатора спортског првенства штампаног у колору, буду свакодневно информисани о дешавањима на борилиштима, као и да низом пригодних културних манифестација употпуне слободно време такмичара.  


Email