Вести
20.10.2012

Завршен девети Лидерски курс


Завршен девети Лидерски курсУ Центру за обуку и усавршавање подофицира у Панчеву данас је завршен девети Лидерски курс, који је са успехом завршило 56 професионалних војника.

Свечаном завршетку курса присуствовали су начелник штаба Команде за обуку бригадни генерал Млађен Нишевић, пуковник Саша Бојковић из Управе за људске ресурсе Генералштаба Војске Србије и представници јединица из чијих су састaва полазници курса.

Честитајући полазницима успешно завршен курс, генерал Нишевић је истакао да је Лидерски курс прва степеница коју најбољи професионални војници морају да пређу, како би могли да наставе даље оспособљавање на путу до првог подофицирског чина. Он је посебно нагласио да сваки слушалац мора да има позитиван став према оцени добијеној на овом курсу, јер једино самокритичност и жеља за напредовањем водe ка успеху.

Завршен девети Лидерски курсПрисутне је поздравио и пуковник Саша Бојковић испред Управе за људске ресурсе Генералштаба, који је истакао да Управа као носилац планирања овог курса, у свом раду приоритет даје планирању усавршавања професионалних војника и да ће будућност донети већи број курсева на којима ће се усавршавати управо овај кадар Војске.

Командант Центра потпуковник Милован Васић рекао је да су сви полазници курса оспособљени за непосредне вође-лидере групе, послуге, посаде и тима, те да је тиме основни циљ Лидерског курса постигнут.

На крају свечаности слушаоцима су уручена уверења, а разводнику Жарку Милошевићу из Специјалне бригаде, који је постигао најбоље резултате на курсу, уручена је књига.

Email