Вести | Цивилно-војна сарадња
26.04.2012

„Војни лекар на селу“ у општини Димитровград


„Војни лекар на селу“ у општини ДимитровградЛекари и медицински техничари Oдељења за здравствену заштиту Треће бригаде спровели су јуче акцију „Војни лекар на селу“ у селима Доња и Горња Невља, Барје и Скрвеница, у општини Димитровград.

Припадници Треће бригаде последњих неколико година веома успешно учествују у акцији са циљем пружања превентивне медицинске помоћи становништву у местима у којима не постоје здравствене станице.

Овог пута војни лекари су у селима димитровградске општине прегледали четрдесетак, углавном старијих људи, у зградама основних школа и кућама.

Тим Треће бригаде, који су чинили начелник Групе за цивилно-војну сарадњу потпуковник Жељко Петровић, начелник Групе за здравствену заштиту мајор Зоран Лазаров, командир Одељења за здравствену заштиту у 39. логистичком батаљону „Војни лекар на селу“ у општини Димитровградпоручник Владимир Лазаревић, медицински техничар старији водник прве класе Душан Милојковић и возач санитетског возила десетар Ивица Михајловић, дочекао је у селу Доња Невља председник општине Димитровград Владица Димитров који је том приликом поздравио акцију и нагласио да она много значи народу димитровградског краја.

У наставку акције војни лекари посетили су забачена села у којима претежно живи становништво бугарске националности и обишли болеснике у њиховим кућама.

Акцију Треће бригаде подржала је и нишка општина Медијана куповином апарата за мерење крвног притиска и нивоа шећера у крви и другог потребног материјала.

Email