Вести
25.06.2009

ГЛАВНА ПЛАНСКА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ВЕЖБУ "AIR SOLUTION 2009"


Од 23. до 26. јуна у Команди Ваздухопловства и ПВО у Земуну одржава се главна планска конференција за вежбу „Air Solution 2009“, која ће се почетком октобра одржати у ваздушном простору Србије и Румуније. Тема конференције је потписивање спецификације и израда плана и оквира на основу којих ће се спроводити вежба. Реч је о наставку прошлогодишње добре сарадње два  ваздухопловстава оствареној током извођења вежбе „Пресретач 2008“.

На челу румунске делегације је потпуковник Ремус Лакатуш, а делегацију ВС предводи пуковник Срето Малиновић помоћник команданата ВиПВО за операције.

Први састанак одржан је у Букурешту, где је договорен комплетан оквир и сценарио вежбе, а финална конференција ће се одржати у Румунији. Вежба ће се одвијати на тај начин што ће се део румунске авијације пребазирати на аеродром Батајница, а део наше изводити одређене задатке у румунском ваздушном простору и пребазирати на аеродром Кампиа Турзи. Представници румунске делегације обишли су  аеродром Батајница на који ће током вежбе слетати њихови ваздухоплови. У вежбу ће бити укључено око 150 људи, свих профила и професија.
 

Email