Вести
15.09.2009

“ОТВОРЕНИ ДАН” У НОВОМ САДУ


У Речној флотили је по први пут организована акција “Отворени дан”. Кроз капију новосадске касарне “Александар Берић” први су прошли они најмлађи, најнестрпљивији и најзнатижељнији, деца из неколико вртића предшколске установе “Радосно детињство” и ученици новосадске основне школе “Васа Стајић” са својим васпитачима и наставницима.

Домаћини, припадници Речне флотиле, посетиоцима су приказали своје бродове, од речних патролних чамаца, миноловаца до  јуришних десантних чамаца, бродског наоружања, опреме за специјалну јединицу ронилаца као и средства понтонирских јединица. Задовољству малих гостију није било краја када је, уз звуке бродских сирена, са веза испловило неколико бродова.

Преко две хиљаде посетилаца имало је прилику да, са обале зимовника, посматра и приказ обучености овог састава кроз извођење кратке и ефектне тактичке вежбе на води које је било пропраћено аплаузима присутних. Нарочито ефектан био је наступ ронилаца који су приказали диверзију и зарањање у воду са гумених чамаца у покрету. На крају посете уприличена је и кратка вожња скелом.

 
Email