Вести | Цивилно-војна сарадња
17.05.2012

„Војни лекар на селу“ у општини Медвеђа


„Војни лекар на селу“ у општини МедвеђаУ оквиру акције „Војни лекар на селу“, лекари и медицински техничари из Oдељења за здравствену заштиту Треће бригаде пружали су превентивну медицинску помоћ становништву у месној заједници Ђулекаре, у општини Медвеђа.

Месној заједници Ђулекаре припадају села Горња Лакташица, Тупале и Дрводељ, а у њима живи 60 домаћинстава са сто становника српске и албанске националности.

Нема сумње да је долазак војних лекара у села у којима не постоје здравствене станице представљао велики догађај за локално становништво.

Овог пута тим Треће бригаде, који су чинили референт у Групи за цивилно-војну сарадњу мајор Горан Денић, начелник Групе за здравствену заштиту мајор Зоран Лазаров, медицински техничар заставник Славиша Живковић и возач санитетског возила десетар Ивица Михајловић, прегледао је око четрдесет мештана у просторијама основне школе „Зенал Ајдиновић“ у селу Ђулекаре.

„Војни лекар на селу“ у општини МедвеђаТим Треће бригаде поздравио је председник општине Медвеђа Слободан Драшковић и том приликом истакао:

„Војска је увек била уз свој народ и ово је један од начина како то показује. Ово је месна заједница коју чине становници и албанске и српске популације, они живе на брдском и неприступачном земљишту, тако да, заиста, не постоје услови за пружање свакодневне здравствене заштите. Захвалио бих Војсци што нам помаже да обиђемо села, ово је веома хумана акција, а ми ћемо се у наредном периоду потрудити да и наше лекаре што чешће упућујемо на оваква места.“

Војни медицински радници највише су прегледали старије људе, међу којима се нашао и шездесетседмогодишњи Захирија Муратовић из села Ђулекаре. „Много нам значи да нам дође неко, да нас само пита како смо - каже Муратовић - нама је и то довољно“.

Email