Вести
11.10.2008

„ОТВОРЕНИ ДАН“ У ЗАЈЕЧАРУ


Данас је у зајечарској касарни „Никола Пашић“ у организацији 5. центра за обуку ВС изведена акција „Отворени дан“. Грађани, међу којима је било највише деце из основних и средњих школа, упознали су се са животом и радом припадника Војске Србије. Посматрајући практичне приказе обуке припадника зајечарског центра уверили су се у њихову обученост.

- Акција је потврдила нераскидиву везу народа и војске. Склопљена су нова и учвршћена стара пријатељства, не само између појединаца, већ и између институција и привредних субјеката у граду Зајечару и у целој Тимочкој Крајини. – изјавио је заменик команданта 5. центра за обуку потпуковник Јене Радић.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић истакао је да се кроз дружење народа и војске може доћи до јединства које доноси добробит граду Зајечару, Војсци Србије, али и држави Србији у целини.

У склопу акције „Отворени дан“ на спортским теренима зајечарске касарне одржан је турнир у малом фудбалу, на ком су учествовале екипе полицијских управа и јавних предузећа Зајечара и Пирота. Пригодан културно уметнички програм извели су КУД „Младост“ и Дом омладине из Зајечара.

Email