Вести
16.12.2009

Сусрет министра Шутановца и адмирала Фицџералда


Сусрет министра Шутановца и адмирала Фицџералда

Министар одбране Драган Шутановац састао се данас у Дому Гарде на Топчидеру са командантом Здружене оперативне команде Натоа Напуљ адмиралом Марком Фицџералдом. Тема разговора била је актуелна безбедносна ситуација на Косову и Метохији, сарадња Војске Србије и Кфора и питање смањења бројног стања снага Кфора.

Адмирал Фицџералд пружио је уверавања министру Шутановцу да ће, без обзира на бројно стање, Кфор очувати безбедност неалабанског становништва, српских светиња, културних и историјских добара у Покрајини.

Повод Фицџералдове посете био је примопредаја дужности шефа канцеларије Натоа између бригадног генерала Мирослава Балинта и бригадног генерала Јана Кашеа из Републике Чешке.

Свечаности је присустововао начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић, амбасадор Чешке у Србији Хана Хубачкова и бројне високе старешине Војске Србије и Команде Натоа из Напуља.

Адмирал Фицџералд састао се, после свечаности у Дому Гарде, и са представницима Министарства спољних послова и делегацијом Српске православне цркве.

Email