Вести
25.01.2012

Традиционални новогодишњи концерт у Дому ваздухопловства


Традиционални новогодишњи концерт у Дому ваздухопловстваУ Дому ваздухопловства у Земуну, одржан је синоћ Новогодишњи концерт у организацији Дома ваздухопловства, Клуба матичне културе Земуна и Земунског камерног оркестра.

„Обично се Новогодишњи концерти одржавају крајем године а ми некако, настављајући идеју Земунског гудачког квартета, мислимо да је још лепше управо у првим данима Нове године кренути са музиком и лепим распложењем. Па ето тако, и овај наш осми, традиционални Новогодишњи концерт, одржавамо управо у јануару“, поручила је кроз брошуру Ружица Велимировић, оснивач и руководилац ансамбла.

Под диригентском палицом мр Ђорђа Станковића, Земунски камерни оркестар извео је дванаест арија чувених композитора, попут Моцарта, Росинија, Брамса, Штрауса, Сен-Санса и других, али и модерну арију „Дрво живота“ домаће композиторке Иване Стефановић.  Уз чланове ансамбла наступила је Ана Торбица, сопран.

„Негде сам прочитао да је оно што овај орекстар краси то што сви музичари уживају у музици заједно са својим диригентом“, обратио се на почетку концерта публици Светозар Љубинковић, председник Клуба матичне културе Земуна, и пожелео гостима срећну Нову годину цитирајући Ружицу Велимировић – „да све лепо и добро у овој години дође баш код нас!“.

Email