Вести
22.12.2011

На аеродрому „Батајница“ обележен Дан Ваздухопловства и ПВО


На аеродрому „Батајница“ данас су свечано обележени Дан Ваздухопловства и ПВО и Дан Центра за обуку Ваздухопловства и ПВО – 24. децембар. Свечаности су присуствовали командни кадар, старешине и припадници 204. ваздухопловне бригаде и Центра за обуку Ваздухопловства и ПВО, који су уједно обележили крај успешне радне године и у пензију испратили колеге којима је престала активна служба.

Командант 204. ваздухопловне бригаде пуковник Предраг Бандић честитао је припадницима Дан вида истакавши том приликом да је њихова показана енергија и преданост у претходној години била кључна за успешно испуњавање свих поверених задатака и да је гаранција за успешно савладавање будућих изазова. 

Најбољим припадницима 204. ваздухопловне бригаде и Центра за обуку ВиПВО уручене су награде начелника Генералштаба и команданта Kоманде за обуку.

Мајор Дарко Секулић, командант Центра за обуку ВиПВО, честитао је припадницима вида новогодишње и божићне празнике и пожелео здравље и успех у наступајућој години. Он је том приликом истакао да је основна намена Центра за обуку ВиПВО оспособљавање војника и старешина за потребе вида:

- Центар за обуку ВиПВО је центар тактичког нивоа намењен за реализацију индивидуалне специјалистичке обуке. У досадашњем периоду успешно смо реализовали индивидуалну специјалистичку обуку са 4810 војника и 266 кандидата за професионалне војнике. Такође реализовали смо курсеве оспособљавања за инструкторе и сертификаторе индивидуалне специјалистичке обуке, курсеве преквалификације подофицира као и додатна оспособљавања припадника вида ВиПВО, закључио је Секулић.

Email