Вести
17.05.2011

Начелник Генералштаба у посети Шпанији


Делегација Војске Србије коју предводи начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Милоје  Милетић, борави у званичној посети Шпанији.

Током дана, генерал Милетић положио је венац на Споменик незнаном јунаку и разговарао са својим колегом, генералом Фернандезом. Била је то прилика да се потврди добра сарадња у области одбране и позитиван тренд војних односа, као и да се разговара о модалитетима будуће сарадње.

Генерали Фернандез и Милетић сагласили су се да заједничку сарадњу и у наредном периоду треба развијати, пре свега, у области обуке и војних вежби, као и да акценат те сарадње треба да буде на квалитету заједничких активности а не на квантитету.

Генерал Фернандез оценио је врло успешном интеграцију припадника Војске Србије који се однедавно, у оквиру шпанског контигента, налазе у мисији UNIFIL у Либану. Двојица генерала разговарала су и о могућности већег учешћа припадника Министарства одбране и Војске Србије у овој мисији.

У оквиру посете, домаћин је исцрпно информисао госте из Србије о структури и оргнизацији Оружаних снага Шпаније, активностима које се одвијају на плану модернизације, преузетим међународним обавезама и ангажовању припадника ОС Шпаније у мултинационалним операцијама.

У току сутрашњег дана делегација Војске Србије посетиће падобранску бригаду ОС Шпаније где ће се разговарати о даљим корацима у сарадњи специјалних јединица двеју војски, о чему су већ вођени експертски разговори.

Генерал Фернандез боравио је 2009. године у званичној посети Србији. Исте године присуствовао је и аеромитингу на аеродрому Батајница.

 
Email