Вести | Цивилно-војна сарадња
26.06.2014

Лекар Прве бригаде у Jамени


У недавним поплавама, једно од три поплављена и евакуисана места у Војводини била је и Јамена. У оквиру акције „Војни лекар на селу“, санитетска екипа Прве бригаде, на задовољство мештана, боравила је данас у овом омаленом сремском месту.

И поред тога што се у селу налази амбуланта са стално ангажованим лекаром, лекари Одељења за здравствену заштиту из гарнизона Сремска Митровица, имали су много посла. Извршен је општи лекарски преглед четрдесетак мештана – мерење крвног притиска и шећера у крви, као и ЕКГ срца.

Боравак у Јамени представници команде Прве бригаде искористили су да посете и породице браће Михајловић – десетаре Ивана, возача тенка за извлачење у 15. тенковском батаљону, и Драгана, оператора на борбеном возилу пешадије у 16. механизованом батаљону. Домаћинство и породична кућа у којој живе с оцем и мајком претрпели су током поплава знатна оштећења. У име јединице, мајор Радомир Дунђер уручио им је скромну, али значајну новчану помоћ коју су прикупиле њихове колеге из Прве бригаде.

Рад војног лекара обишли су начелник Сремског округа Илија Милиновић и челници шидске општине.

– Ово је изузетна акција која говори о привржености Војске свом народу који је одувек гајио највише поверење у њу. Долазак војног лекара у Јамену није издвојен случај, већ представља део шире акције коју Војска, на задовољство целокупне ликалне самоуправе и понајвише становништва, већ годинама проводи на територији Срема, на чему смо изузетно захвални – рекао је Милиновић.

Email