Вести
29.06.2012

Породице палих бораца у посети Првом центру за обуку


Породице палих бораца у посети Првом центру за обукуТрадиционално, десето по реду, видовданско дружење чланова породица палих бораца (припадника ЈНА, ВЈ и МУП-а) са припадницима Војске Србије одржано је у Првом центру за обуку у Сомбору.

Под покровитељством Министарства одбране сусрет су организовали Генералштаб Војске Србије и Удружење породица палих бораца ратова 1990-1999. године.

У касарни „Аеродром“ на Спомен-обележје „Поносно сећање“, које су припадници Првог центра за обуку открили и освештали 24. марта 2010. године, представници Удружења палих бораца и Војске Србије положили су венац.

- Војнике овде учимо војничким вештинама, али они стичу и знања и искуства о човекољубљу и слободољубљу. Наш мото у свакодневним активностима је, за Србију увек први, рекао је, између осталог, командант Центра потпуковник Лазар Остојић.

Породице палих бораца у посети Првом центру за обукуУчеснике видовданских сусрета у згради Скупштине града примио је заменик градоначелника Васа Релић, истакавши да су Сомборци током бурне историје дали значајан допринос освајању слободе.

Пошта палим борцима одата је и код Споменика палим борцима од 1990. до 1999. године у градском парку.

Учесници видовданског излета посетили су манастир Ковиљ, где је служен парастос палим борцима, Петроварадинску тврђаву у Новом Саду и Бању Јунаковић.

Email