Вести
05.07.2012

Годишња конференција главних подофицира Војске Србије


Годишња конференција главних подофицира Војске СрбијеГодишња конференција главних подофицира Војске Србије одржана је данас у бази „Југ“ код Бујановца, у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Љубише Диковића.

Конференцији су присуствовали и представници организационих целина Генералштаба, заменик команданта Копнене војске, начелници штабова команди оперативног нивоа, начелници одељења и група за обуку и главни подофицир Војске Србије.

Тежиште рада Конференције посвећено је улози првих и главних подофицира у реализацији индивидуалне обуке и јачању улоге подофицира у подршци командовању при реализацији задатака.

Годишња конференција главних подофицира Војске СрбијеОдржана су предавања о улози првих и главних подофицира у јачању кохезије војног колектива, информисање и дискусија о проблемима у функционисању подофицирског кора.

Подофицири Копнене војске извели су, у оквиру Конференције, показну вежбу на тему „Припрема и реализација евалуације индивидуалне обучености“.

Вежба је резултат искустава подофицира Копнене војске, стечених на курсевима у иностранству, и практични приказ како се та искуства користе у Војсци Србије.

По речима главног подофицира Војске Србије заставника прве класе Милојка Милосављевића, највећи напредак у примени Годишња конференција главних подофицира Војске Србијеискустава из савремених армије света учињен је у томе да војник на крају обуке може успешно и самостално да реализује борбене задатке.

На крају Конференције начелник Генералштаба Војске Србије разговарао је са првим и главним подофицирима и том приликом истакао да су добро дефинисани и конципирани циљ и питања овогодишње Конференције главних подофицира.

- Дискусије говоре да добро размишљамо, са добро уоченим проблемима и правим решењима, а циљ је подофицир Војске Србије частан и поносан, оспособљен, спреман и прави вођа, рекао је генерал Диковић.

Email