Вести
15.03.2011

Свечана примопредаја дужности команданта Гарде


Бригадни генерал Горан Радовановић предао је данас дужност команданта Гарде пуковнику Миломиру Тодоровићу. Свечаности у касарни „Дедиње“ присуствовао је и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милоје Милетић.

Генерал Милетић рекао је да је велика част командовати Гардом, да се на ту дужност не долази пуким случајем и да је могу обављати само врхунски официри у потпуности посвећени војничким врлинама. Он је похвалио рад генерала Радовановића на дужности команданта Гарде истакавши његов допринос професионализацији и јачању угледа Гарде и Војске Србије у целини. Генерал Милетић подсетио је да је управо генералу Радовановићу припала част да на челу јединице обележи 180 година њеног постојања. 

Начелник Генералштаба истакао је да пуковник Тодоровић има успешну војничку каријеру и да ће му стечена искуства помоћи на дужности команданта Гарде.

- Очекујем да преузмете пуну одговорност, испољите иницијативу и дате максимум како би допринели изградњи способности Гарде. У томе ћете имати моју подршку, као и подршку свих мојих сарадника, рекао је генерал Милетић.

Пуковник Тодоровић на дужност команданта Гарде ступа с места заменика команданта те јединице док ће бригадни генерал Радовановић преузети дужност заменика команданта Команде за обуку.

 

Email