Вести | Цивилно-војна сарадња
13.12.2012

Студенти Академије за дипломатију и безбедност у посети Генералштабу


генерал-мајор Митар КовачСтуденти Академије за дипломатију и безбедност данас су посетили Генералштаб Војске Србије и Центар за обуку путем симулација Управе за обуку и доктрину Генералштаба.

Генерал-мајор проф. др Митар Ковач, начелник Управe за планирање и развој Генералштаба, обраћајући се студентима, упознао их је са достигнутим степеном реформи и даљим правцима развоја способности  Војске Србије. Пуковник Зоран Лучић, начелник Центра за обуку путем сумулација, упознао је студенте са надлежностима Управе за обуку и доктрину и детаљније им говорио о раду Центра за обуку путем симулација.

Након ових излагања, студенти Академије за дипломатију и безбедност обишли су Центар. Била је то добра прилика да се практично упознају са симулационим софтверима који се користе у обуци, као и са просторном организацијом вежби на којима Војска Србије примењује савремене информационе технологије.

Међу професорима који су пратили студенте налазио се и проф. др Бранко Крга, генерал у пензији, некадашњи начелник Генералштаба.

Email