Вести
15.10.2009

ОБЕЛЕЖЕН ДАН 4. ЦЕНТРА ЗА ОБУКУ У ВАЉЕВУ


Данас је у касарни „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву свечано обележен 15. октобар – Дан 4. Центра за обуку. Дан јединице је датум када је 2. Армија под командом војводе Степе Степановића 1918. године ослободила Ваљево у Првом светском рату. Поред представника органа власти, људи из културног, јавног и политичког живота Града Ваљева и Колубарског округа, свечаности је присуствовао генерал-мајор Александар Живковић, командант Команде за обуку.

Kомандант 4. Центра за обуку, пуковник Драгослав Сладаковић, истакао је да је Центар за две и по године свог постојања обучио десет генерација војника, њих преко 5000, и да заслуга за то припада превасходно извођачима обуке.

Честитајући празник припадницима 4. Центра за обуку, генерал Живковић је подсетио на славне победе јединица чије традиције Центар наставља.

Поводом Дана јединице, за најбољег инструктора обуке проглашен је старији водник Раде Лабовић, а за најуспешнијег војника на обуци разводник Марко Марић.

Након завршетка војне свечаности, чланови КУД „Крушик“ Ваљево извели су културно-забавни прогарам, а затим је промовисана књига „Дринска дивизија“ аутора Милисава Секулића.

 
Email