Вести
23.11.2011

Генерал Бјелица у Копненој зони безбедности


Погледајте ФОТО ГАЛЕРИЈУ

Данас је заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица, са сарадницима, обишао неке од јединица Четврте бригаде КоВ у Копненој зони безбедности. На почетку обиласка, госте је на бази „Југ“ поздравио командант Копнене војске генерал-потпуковник Љубиша Диковић и том приликом истакао да обезбеђење административне линије према Косову и Метохији и контрола Копнене зоне представљају кључне задатке Копнене војске.  

Генерал Бјелица и његови сарадници су потом обишли поседнути објекат „Ташлак“ и базу „Добросин“, где су на сагледали услове живота и рада и припремљеност јединица за рад у зимским условима. Командант Четврте бригаде КоВ бригадни генерал Милосав Симовић је упознао челне људе Генералштаба и Копнене Војске са чињеницом да у овој години нису забележени инциденти или напади терориста на наше снаге и да су активностима цивилно-војне сарадње успостављени добри односи са мештанима на простору југа Србије, без обзира на њихову националну, верску или политичку припадност.  

Старешине и војници базе „Добросин“ су пред високим војним старешинама извели показну вежбу на тему „ Поступак у случају напада на органе обезбеђења административне линије према Косову и Метохији“. 

После обиласка база и поседнутих објеката у Копненој зони безбедности, заменик начелника Генералштаба генерал-мајор Милан Бјелица је нагласио да је стање у Копненој зони безбедности стабилно, али и осетљиво због сложене ситуације на северу Косова и Метохије. „Задовољан сам са оним што смо данас видели -  рекао је генерал Бјелица - Јасно смо сагледали да у Копненој зони задатке извршавају добро организоване јединице и да припадници Војске Србије професионално обављају своје задатке“. 

Припадници Четврте бригаде Копнене војске обезбеђују 117 километара административне линије према Косову и Метохији и контролишу 585 километара квадратних Kопнене зоне безбедности.         

 

Email