Вести
29.05.2012

Посета Одељењу за цивилно-војну сарадњу


Двочлана делегација министарстава одбране Канаде и Краљевине Холандије боравила је јуче и данас у Одељењу за цивилно-војну сарадњу Генералштаба Војске Србије.

Посета Одељењу за цивилно-војну сарадњуДејвид Емелифеонву из Одељења за спољну наставу Управе за учење и иновације Академије одбране Канаде и капетан Имре Бокоди из батаљона цивилно-војне сарадње оружаних снага Холандије разговарали су са припадницима Одељења о предстојећем Регионалном семинару о цивилно-војним односима и цивилно-војној сарадњи, који је планиран да се одржи у Београду у првој половини новембра ове године.

У разговорима су учествовали и изасланици одбране Канаде пуковник Пол Даф и Краљевине Холандије потпуковник Роберт Вербруг.

Регионални семинар о цивилно-војним односима и цивилно-војној сарадњи одржава се од 2008. у организацији Одељења за цивилно-војну сарадњу и уз подршку Центра за мировне операције, са инструкторима из Канаде и Холандије.

Првенствено је намењен полазницима из држава чланица канадског Програма сарадње у војној обуци (Military Training Cooperation Program – МТСР), али и другим заинтересованим државама. За ову годину планирано је позивање учесника из 19 држава из ширег региона.

Email