Вести
12.09.2011

Расклопљен понтонски мост на Лиду


Припадници 1. понтонирског батаљона Речне флотиле јуче су расклопили понтонски мост на земунском купалишту „Лидо“. Понтонски мост у дужини од 362 метра спајао је од 15. јуна познату плажу „Лидо“ на Великом ратном острву са земунским шеталиштем.

По речима потпуковника Синише Маринковића, команданта батаљона, на расклапању понтонског моста учествовало је педесет професионалних припадника јединице, истичући да је са данашњом демонтажом моста завршено ангажовање јединице на успостављеном мосном месту преласка „Лидо“ и да је у потпуности испуњен склопљени уговор између општине Земун и Министарства одбране.

Грађани који су посматрали са обале активности војника на расклапању моста, са великим занимањем испратили су све радове, нагласивши том приликом значај који је током летњих месеци имао мост пружајући им могућност да спас и освежење од врелине пронађу на острву. Војницима су пожелели безбедан повратак кући и истакли жељу да се и следећег лета поново друже на плажи Лида и заједнички уживају у природи Великог ратног острва.

Понтонирце након расклапања моста очекује дводневна пловидба реморкерима и скелама узводно реком Савом ка Шапцу и повратак у матичну касарну.

Погледајте фотогалерију!

Email