Вести | Цивилно-војна сарадња
18.02.2015

Лекари Друге бригаде и даље у завејаним селима сјеничке општине


Припадници Друге бригаде Копнене војске и трећи дан заредом су активно укључени у реализацију акције „Војни лекар на селу“, у селима сјеничке општине где је и даље на снази ванредна ситуација. У претходна два дана лекарска екипа из састава 29. логистичког батаљона, на задовољство мештана, наставила је лекарске прегледе становништва у селима Карајукића бунари, Угао, Буђево и Долићи.

Ангажоване екипе из састава Друге бригаде, обишао је командант бригаде, бригадни генерал Драгослав Сладаковић, у пратњи начелника штаба пуковника Мухарема Фазлића и председника општине Сјеница, господина Хазба Мујовића.

На терену су биле ангажоване две санитетске екипе. Екипа из састава 21. пешадијског батаљона, боравила је у месној заједници Баре, док је екипа из састава 29. логистичког батаљона вршила прегледе у селима Карајукића бунари, Угао, Буђево и Долићи.

Војни лекари су од раних јутарњих часова па све до пада мрака, вршили опште лекарске прегледе - мерење крвног притиска, ЕКГ срца, давали савете за даље лечење и поделили неопходне лекове. Прегледано је 124 житеља ових села.

Како ова места немају амбуланту, а путеви до најближе здравствене установе су непроходни, долазак војних лекара дочекан је са одушевљењем и великим интересовањем. За мештане ова посета је веома битна, показује да нису заборављени и не крију задовољство што су са њима војни лекари.
 

Email