Вести
19.02.2009

Тенкисти на „Пасуљанским ливадама“


Војници децембарске генерације, припадници Центра за обуку Копнене Војске, на интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“ изводе гађања наоружањем тенка М-84. У наредним данима предстоји им провера знања, после чега добијају сертификат за нишанџије на тенку М-84.

Пуковник Винко Марковски, командант Центра за обуку КоВ из Пожаревца, нагласио је да је шестонедељна обука била врло сложена и интензивна. У Центру за обуку КоВ, у децембарској класи војника, војници су се обучавали за 43 различите специјалности, а изведено је преко 70 бојевих гађања из свих врста пешадијског наоружања.

- Изузетно сам задовољан резултатима војника, који су, упркос тешким теренским условима, уложили пуно труда и заслужили веома добре оцене. Укупна оцена школских гађања је одлична, чиме су „децембарци“ показали да су једна од најбоље оспособљених генерација нишанџија у Центру – истакао је пуковник Марковски.

И на полигону „Пескови“ програмска гађања ради провере обучености извршили су војници различитих специјалности из Центра за обуку КоВ попут снајпериста, нишанџија митраљеза, извиђача, а своју оспособљеност проверавали су и професионални војници.

 

 

 

Email