Вести | Спорт у Војсци
31.05.2013

Екипа Управе војне полиције победник спортског првенства Генералштаба


ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ

Генерал Радовановић са вођама најбољих екипаЗаменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор мр Горан Радовановић уручио је данас пехар екипи Управе војне полиције, која је тријумфовала на спортском првенству Генералштаба Војске Србије у свеукупном пласману.

Други су били припадници Гарде, а бронзани пехар припао је екипи Генералштаба.

Честитајући победницима на оствареним резултатима и фер такмичењу, генерал Радовановић, је на свечаности поводом затварања такмичења у касарни „Топчидер“, још једном указао на значај физичке спремности и неговањa спорта и физичке културе у нашој војсци.

- Радује и чињеница да током овогодишњег такмичења није било повреда и инцидената, а то је уједно и потврда високог нивоа физичке спремности сваког појединца, као и добре организације спортског првенства – истакао је генерал Радовановић додајући да се јачањем физичке способности унапређују и оперативне способности Војске Србије у целини. Он је такмичарима, такође, поручио да наставе са тренирањем за првенство Војске Србије које ће се одржати следеће године.

Победничка екипа Управе војне полицијеУ дисциплинама војни вишебој, стрељаштво, оријентиринг и футсал екипа Управе војне полиције освојила је прво место, сребрна одличја понели су припадници Гарде, а екипа Генералштаба заузела је треће место. А када је реч о атлетици и одбојци, гардисти су били први, припадници Генералштаба други, а треће место је припало екипи Управе војне полиције.

У традиционалној војној дисциплини војни вишебој најбољи резултат остварио је старији водник Мирослав Лацковић из Управе војне полиције.

На овогодишњем спортском првенству учествовало је 193 такмичара, међу којима је 17 припадница Војске Србије, који су се током пет дана надметали у шест дисциплина.

Email