Вести
02.02.2012

Вежба „Медитеран 2012“ за мисију на Кипру


Вежба „Медитеран 2012“ за мисију на КипруФОТОГАЛЕРИЈА

Тродневна вежба на терену „Медитеран 2012“, реализована на полигонима панчевачке касарне „Народни херој Стевица Јовановић“, круна је обуке стрељачког вода из састава 1. бригаде Копнене војске, који ће у марту бити упућен у мултинационалну операцију на Кипру.

У вежби, која се завршила данас и чији је носилац био 11. пешадијски батаљон, учествовали су најбољи припадници 1. бригаде.

Током обуке за учешће у мултинационалној операцији на Кипру, која је започела крајем новембра прошле године, припадници вода обучавали су се за све наменске задатке предвиђене мисијом.

Вежба „Медитеран 2012“ за мисију на КипруУ склопу вежбе данас је у касарни „Стевица Јовановић“ обављена евалуација интероперабилности и колективне обучености српских војника.

Увежбавањем у ситуацијама сузбијања и контроле масе, напада на контролни пункт, пратње конвоја, извлачења рањеног припадника вода хеликоптером, наиласка на експлозивне и минске направе и многобројним инцидентним ситуацијама проверена је обученост вода пред предстојећу мировну мисију.

Вежбом је руководио капетан Јовица Ђорђевић, заменик команданта 11. пешадијског батаљона, а стрељачким водом командовао је поручник Бојан Лакановић.

Email