Вести
14.05.2010

Евалуација медицинског тима Војске Србије по повратку из Чада


Данас је у Центру за мировне операције извршена евалуација медицинског тима Министарства Одбране и Војске Србије који је боравио у Чаду, у оквиру мисије MINURCAT II.

 

Евалуацији су присуствовали начелник Управе за војно здравство, бригадни генерал доц. др Вељко Тодоровић, начелник Центра за мировне операције, пуковник Јелесије Радивојевић, припадници норвешке војске, чланови медицинског тима и старешине МО и Војске задужени за планирање м операција у свету.

 

Пуковник Ђирић, вођа тима МО и ВС у мисији MINURCAT у Чаду потсетио је да су наши хирурзи, медицински техничари и штабни официри били припојени Норвешкој пољској болници од oктобра прошле године. Он је презентовао тренутну  ситуацију у тој централноафричкој републици и изазове са којима се сусрела прва ротација наших одабраних медицинара.

 

Припадници српског контигента су према речима пуковника Ћирића, имали прилику да стекну нова искуства, пре свега у раду у специфичним условима и у међународном окружењу, да на делу покажу своју стручност и обученост и да се сретну, упознају и раде са представницима различитих култура и поднебља.

 
Email