Вести
31.03.2012

Обележена годишњица погибије припадника Команде 1. армије


ФОТОГАЛЕРИЈА

Обележена годишњица погибије припадника Команде 1. армијеУ присуству чланова породица погинулих припадника 1. армије Војске Југославије, представника Удружења породица палих бораца ратова 1990-1999, Српске православне цркве и команди, јединица и установа које базирају у касарни „Топчидер“, данас је у овој касарни обележена 13. годишњица погибије припадника Команде 1. армије.

У ноћи 31. марта 1999. године, са пет пројектила погођена је зграда Команде 1. армије, када су на својим радним местима погинула четири официра - пуковници Љубомир Томић, Станиша Миловановић и Јован Бугарић и капетан Митар Милинковић

Обележена годишњица погибије припадника Команде 1. армијеНа спомен-обележје погинулим припадницима 1. армије венце и цвеће положиле су делегације Команде за обуку и Удружења породица палих бораца, као и чланови породица погинулих припадника команде 1. армије.

Јереј Владимир Марковић одржао је парастос погинулим и освештао спомен-обележје.

Присутнима се обратио тадашњи командант 1. армије Војске Југославије генерал у пензији Нинослав Крстић који је евоцирао успомену на погинуле и, у име чланова породица погинулих, захвалио припадницима Команде за обуку што достојанствено и брижно чувају успомену на погинуле официре.

Email