Вести
10.03.2017

Тактичка вежба са бојевим гађањем 15. тенковског батаљона


Припадници 15. тенковског батаљона Прве бригаде Копнене војске јуче су, на Интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“, завршили тродневну тактичку вежбу са бојевим гађањем по теми „Тенковска чета на маршу са преласком у напад“.

 

Вежбу је пратио заменик команданта Прве бригаде пуковник Вељко Мартиновић који је обе компоненте вежбе, ватрено дејство и тактички рад оценио врлодобром оценом.

– Циљ је био да се команда батаљона оспособи у планирању и извођењу борбених дејстава и у изради борбених докумената. Мислим да смо циљ у потпуности остварили – изјавио је пуковник Мартиновић по завршетку вежбе.

Од фебруара припадници батаљона, базираног у Сремској Митровици, имали су интезивну обуку чија је круна извођење ове тактичке вежбе којом су, према речима заменика команданта Прве бригаде „потврдили све оно што су вежбали у касарни“.На вежби су реализована гађања циљева из покрета на даљинама до 3.5 км, а реализовано је и дејство спрегнутним митраљезима калибра 7.62 мм и противавионским митраљезом калибра 12.7 мм. 

Погледајте фото-галерију

Email