Вести | Цивилно-војна сарадња
04.12.2009

Војска Србије предала мост на употребу мештанима Сјенице и околних села


Заменик команданта Копнене војске, бригадни генерал Видоје Живковић, предао је лансирни мост типа „Бејли“ на употребу мештанима Сјенице и околних села. Свечаном чину присуствовали су командант Друге бригаде Копнене војске пуковник Душан Стојановић, заменик председника општине Сјеница Менсур Гичевић, житељи села Лопиже, ученици основних школа и други гости.

 

Генерал Живковић је нагласио да се Војска Србије још једном нашла на услузи месном становништву, како би решили један велики проблем, док је Менсур Гичевић изразио велику захвалност народа на Пештерској висоравни за поступак Министарства одбране и Војске Србије и брзо реаговање како би помогли народу у невољи.

 Мост на реци Увац, дуг 27 метара, широк 4 метра, носивости 20 тона, поставили су у рекордно кратком временском року инжињерци Друге бригаде Копнене војске. Они су тако омогућили да мештани села Лопиже изађу из својеврсне изолације, до које је дошло када се река Увац излила, поплавила цeo крај и урушила мост. Сада ће преко моста који задовољава грађевинске стандарде и омогућава прелаз транспортних средстава мештани много лакше да одлазе у Сјеницу и друге крајеве.

 
Email