Вести
31.10.2011

Обележен Дан оклопних јединица


Данас су у куршумлијској касарни „Топлички устанак“ припадници Треће бригаде Копнене војске обележили Дан оклопних јединица. Овој свечаности присуствовали су начелник штаба 3. бригаде Копнене војске потпуковник Слађан Стаменковић, председница општине Куршумлија Весна Јаковљевић, представници Министарства унутрашњих послова, Српске православне цркве, привредног и културног живота Куршумлије.

Обраћајући се присутнима, потпуковник Стаменковић нагласио је да су припадници 37. и 38. механизованог батаљона 3. бригаде Копнене војске показали да их краси висока професионална оспособљеност, морална чврстина и патриотизам.

Председница општине Куршумлија, Весна Јаковљевић истакла је да су „припадници Војске Србије у нашем друштву одраз снаге, честитости и лепоте“.

Командант 3. бригде Копнене војске пуковник Желимир Глишовић поводом празника, а након постигнутих одличних резултата на вежби подржаној рачунарским симулацијама „Топлица 2011“, похвалио је све припаднике Команде 37. механизованог батаљона и све командире чета и водова који су учествовали на вежби.

Дан оклопних јединица обележен је и у другим гарнизонима Војске Србије. Овај дан обележава се у знак сећања на прво дејство устаничког вода од два тенка у току борбе за ослобођење Краљева, 31. октобра 1941. године. Свим припадницима оклопних јединица, поводом Дана рода, честитку је упутио начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милоје Милетић.

Обележен Дан Оклопних јединица у Команди за обуку 

У Центру за обуку Копнене војске у Пожаревцу данас је обележен 31. октобар - Дан оклопних јединица. Свечаности су, поред припадника Центра, присуствовали начелник штаба Команде за обуку бригадни генерал Млађен Нишевић, припадници рода оклопних јединица из осталих центара за обуку као и пензионисани припадници оклопних једница из пожаревачког гарнизона. 

Први део свечаности представљао је радно саветовање припадника рода ОЈ о актуелној проблематици обуке и модернизације техничких средстава. Припадници ЦО КоВ за ту прилику припремили су тактичко-технички збор са приказом обучености посада борбених возила, а званице су посетиле и Спомен собу гарнизона. 

Бригадни генерал Млађен Нишевић истакао је да Команда за обуку намерава да установи овакав начин обележавања дана родова и служби Војске Србије јер је то најбољи начин да се радно и свечано окупе колеге из разних јединица, размене искуства и предложе мере за унапређење резултата рада.

Email