Вести
14.06.2012

Генерал Бјелица обишао јединице у Сремској Митровици


ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ

Генерал Бјелица обишао јединице у Сремској МитровициЗаменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица, са сарадницима, обишао је данас јединице Прве бригаде Копнене војске које су размештене у гарнизону Сремска Митровица.

У касарни „Бошко Палковљевић Пинки“, генерала Бјелицу дочекао је командант Копнене војске генерал-мајор Милан Мојсиловић.

Командант 1. бригаде Копнене војске бригадни генерал Ђокица Петровић реферисао је заменику начелника Генералштаба о стању у јединици којом командује. Том приликом, генерал Петровић истакао је да је један вод из састава 11. пешадијског батаљона ове бригаде упућен у мултинационалну операцију Уједињених нација на Кипру. Један од задатака. који ће 1. бригада извршавати у наредном периоду је учешће у вежбу „Комшија 2012“, са oружаним снагама Мађарске.

Генерал Бјелица обишао јединице у Сремској МитровициНакон излагања генерала Петровића, командант гарнизона потпуковник Иван Дадић реферисао је о стању у гарнизону и јединицама, као и о проблемима са којима се сусрећу у раду.

Потом је генерал Бјелица обишао 15. тенковски батаљон, 16. механизовани батаљон и 13. дивизион самоходних вишецевних лансера ракета и стекао непосредан увид у организацију рада, способност јединица да реагују на сигнал за борбену узбуну, начин извођења обуке и услове у којима живе и раде припадници овог гарнизона.

Представници Генералштаба информисали су старешине и војнике 1. бригаде о актуелним плановима и задацима Војске Србије. Генерал Бјелица пренео им је оцену државног руководства да је Војска Србије све своје задатке извршила на најбољи могући начин.

Генерал Бјелица обишао јединице у Сремској Митровици- Ми наш основни задатак извршавамо врло ефикасно, нарочито у Копненој зони безбедности, где смо фактор стабилности и остајемо фактор стабилности, нагласио је генерал Бјелица. Он је указао на чињеницу да је учешће у мултинационалним операцијама за Војску Србије изазов, који доприноси укупном напретку наше Војске и даје одговарајуће бенефите за Србију на спољнополитичком плану. Генерал Бјелица истакао је процес професионализације Војске као највећи реформски искорак и подсетио да он значи и нови, посвећенији однос сваког припадника Војске Србије према својој дужности и свом задатку.

- Прва бригада је стабилна јединица и ми ћемо наставити да развијамо њене оперативне способности. Имамо идеју како да ову јединицу учинимо још моћнијом, рекао је заменик начелника Генералштаба оцењујући стање у јединицама у Сремској Митровици.

- Имамо квалитетну и озбиљну Војску. Поставили смо стандарде најмодернијих армија, морамо да их достигнемо и достићићемо их, закључио је генерал Бјелица на крају обиласка.

Email