Вести
15.06.2012

Делегација Министарства одбране и Војске Србије у Либану


Делегација Министарства одбране и Војске Србије, која борави у четвородневној посети мултинационалној операцији Уједињених нација UNIFIL у Либану, током данашњег дана обишла је зоне одговорности сектора „Исток“.

Делегација, коју предводи заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Горан Радовановић, обишла је базе у одговорности шпанског и индијског батаљона, које се налазе у зонама са највећим бројем критичних тачака на Плавој линији, која представља линију раздвајања снага Либана и Израела.

Делегација је сагледала услове живота и рада „плавих шлемова“, као и могуће ризике у току њиховог ангажовања. Команданти шпанског и индијског батаљона у оквиру сектора „Исток“ снага UNIFIL детаљно су информисали делегацију ВС и МО о ситуацији на терену и стању својих јединица.

Генерал Радовановић је у данашњем разговору са командантом сектора „Исток“ шпанским генералом Хулиом Херером истакао задовољство обиласком снага мисије UNIFIL.

Такође, он је изразио захвалност шпанском контингенту и команданту лично за успешно организовану посету делегације Министарства одбране и Војске Србије, уз уверење да ће Војска Србије и оружане снаге Шпаније наставити и проширити успешну сарадњу у наредном периоду у оквиру заједничког ангажовања у мисији UNIFIL.

Email